27 augusti 2013

I valet och kvalet

Hej på er. Jag har valt att inte skriva på ett tag för jag står inför ett väldigt tufft beslut. Jag har även valt att inte skriva om det överallt, för att det är något som känns för jobbigt att ens prata om. Men såhär - jag är på sjukhus (igen, jag vet). Jag har .. två jävliga fotsår på min ena fot (alla som är diabetiker vet vad jag pratar om, och då har inte ens jag diabetes!) som vägrar läka.

Jag står inför valet, om inte nu så senare, att faktiskt amputera bort mitt ena ben. Jag. Amputera. Den ordkombinationen känns helt jävla galen i mitt huvud, men just nu ligger det tragiskt nära sanningen. Sen är det ju såklart inte "skrivet i sten" ännu, att det blir av. Men som det är nu känner jag att jag helt enkelt inte orkar åka fram och tillbaka till sjukhus, vårdcentral, utebli från PARISRESOR (nej, vi kunde tyvärr inte åka.) osv - på grund av en kroppsdel som jag ändå inte har känsel i, och som också bara sabbat för mig de senaste två åren. Det är ett jävla skitbeslut som jag måste ta. Ingen kan ju göra det åt mig. Fast egentligen har jag redan bestämt mig. Det får nog bli så. Jag vet inte än vad ortopeden säger, men hen skulle komma till mig idag och kolla läget. Vi får helt enkelt vänta och se.

Anledningen till att jag skriver ut detta här i bloggen är INTE för att få medömkan eller för att få "naw vad jobbigt hon har det jämt"-uppmärksamhet. Det är bara för att berätta hur läget är, och just nu känns det skit. Och samtidigt för att tala om - man är inte ensam. Jag är långt ifrån den första som blir drabbad av en amputation, trots att jag är så ung som jag faktiskt ändå är. Det kommer alltid finnas dem som stöttar en, och det är i såna här perioder man märker vilka ens riktiga vänner är. Ni ska veta att ni är älskade allihopa, varenda en!  Sköterskorna här är som vanligt fantastiska, och jag kunde inte önska en bättre vård egentligen. Men nu har jag som sagt kommit till en punkt där jag känner att nej, jag kan ha det så mycket roligare. Med eller utan mitt vänsterben. Fuck you, kroppen. FUCK YOU!

:(

2 kommentarer:

  1. wow, inget skämmt när du säger tufft beslut. Tuffa beslut på bloggar handlar ju generellt om vilka kläder man ska köpa eller vilken krog man ska gå till och inte hurvida man ska amputera sitt eget ben eller inte. <-- obs! inte medömkan utan ett konstaterande ditt inlägg sätter saker och ting i ett annat perspektiv ;)

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag uppskattar din kommentar :)

    SvaraRadera